joi, 25 aprilie, 2024

Atac cu cutit la Haga: Suspectul ramane in detentie

Distribuie:

Publicat:

Justiţia olandeză a prelungit marţi cu două săptămâni detenţia unui bărbat suspectat de triplă tentativă de omor, după atacul cu cuţit în timpul căruia au fost răniţi trei minori vineri, la Haga, a anunţat Parchetul, informează AFP, potrivit Agerpres.

Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, a fost arestat sâmbătă, la o zi după atacul comis în Grote Marktstraat, una dintre străzile cele mai comerciale ale oraşului, foarte aglomerată de Black Friday. 

Un judecător a decis prelungirea detenţiei acestuia cu 14 zile, a precizat Parchetul într-un comunicat. 

Bărbatul este "pentru moment suspectat de triplă tentativă de omor, tentativă de omucidere şi tentativă de agresiuni grave", adaugă Parchetul. "În timpul interogatoriilor, bărbatul nu s-a exprimat asupra evenimentelor de vineri seara, nici asupra unui eventual motiv" al atacului, mai precizează acesta.

Suspectul, care nu are domiciliu fix, a fost arestat într-un centru pentru persoane fără adăpost din zona centrală a oraşului Haga, înainte de a fi dus la un comisariat pentru a fi interogat. 

Duminică, poliţia a anunţat că nu a găsit în acest stadiu niciun mobil terorist pentru atac. 

Cele trei victime s-au putut întoarce acasă vineri seara după ce au fost spitalizate. Este vorba de trei adolescenţi, un băiat de 13 ani şi două fete de 15 ani. Ei nu se cunoşteau, potrivit poliţiei, citată de agenţia de presă olandeză ANP. 

Această agresiune a survenit vineri, la câteva ore după un atac mortal cu cuţit la Londra, unde un fost deţinut condamnat pentru terorism şi eliberat condiţionat a ucis două persoane cu lovituri de cuţit, înainte de a fi imobilizat de civili, apoi lichidat de poliţia britanică, ce a calificat atacul drept "terorist".

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img