joi, 28 martie, 2024

Atac sangeros organizat de ISIS.Peste 60 de persoane au fost ucise

Distribuie:

Publicat:

Islamistii somalezi Al-Shabaab au luat cu asalt, vineri, o baza din sudul Somaliei unde se afla militari kenyeni din AMISOM, forta de pace a Uniunii Africane, si soldati somalezi, in incident murind zeci de persoane, transmit AFP si Reuters.

Militantii Al-Shabaab “au lansat o ofensiva contra unei baze militare la El-Adde”, in regiunea meridionala Gedo, aflata la frontiera cu Kenya si Etiopia, a declarat colonelul Idris Ahmed. Acesta s-a referit la “lupte intense” si “pierderi” umane.

Gruparea islamista a anuntat ca a preluat controlul si asupra orasului Ceel Cado, situata in apropierea bazei militare.

Conform militiei islamiste, in confruntari ar fi fost ucisi 61 de soldati kenyeni din AMISOM, dar informatia nu a fost confirmata din surse independente.

Incepand din aprilie 2013, gruparea Al-Shabaab a ucis peste 400 de persoane in Kenya ca represalii dupa ce trupele kenyene au intervenit in Somalia cu scopul de a impiedica jihadistii sa instaureze un regim islamist radical in aceasta tara.

Locuitorii mai multor orase kenyene situate in apropierea frontierei somaleze traiesc in continuare cu teama atacurilor islamiste.

La inceputul lunii decembrie, oficiali somalezi au anuntat ca luptatori ai gruparii jihadiste Statul Islamic au ocupat teritorii in sudul Somaliei pentru prima data, in contextul tensiunilor tot mai mari intre gruparea Al-Shabaab si sustinatorii SI din aceasta tara.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img