vineri, 26 aprilie, 2024

Atac terorist, asupra consulatului Indiei, in estul Afganistanului

Distribuie:

Publicat:

Explozii si focuri de arma s-au auzit astazi in apropiere de consulatul Indiei la Jalalabad, in estul Afganistanului, care a fost tinta unui atac. Vikas Swarup, un purtator de cuvant al Ministerului indian de Externe a declarat catoata lumea este in siguranta. Autoritatile locale nu au fost in masura sa precizeze daca exploziile si tirurile de arme care au urmat s-au soldat cu morti si raniti.

“Ma aflam in magazinul meu cand am auzit o puternica explozie. Geamurile au vibrat si am vazut persoane ranite”, a relatat un comerciant. Nicio grupare terorista nu si-a asumat deocamdata atacul. Potrivit altor surse, un atentator sinucigas s-a aruncat in aer in fata intrarii in consulat, dupa care a urmat un schimb de focuri intre fortele de securitate afgane si complicii atacatorului. Sase persoane ar fi fost ranite in urma acestui atac, dar inca nu exista cifre oficiale privind numarul victimelor.

Jalalabad este capitala provinciei Nangarhar, la frontiera cu Pakistanul, unde gruparea jihadista Statul Islamic (SI) a inceput sa se infiltreze de anul trecut si a reusit sa preia controlul mai multor zone ocupate anterior de catre talibani. Cartierul unde se afla consulatul indian din Jalalabad a fost teatrul mai multor atentate in ultimul timp. Cel mai spectaculos atentat a avut loc la 13 ianuarie, cand Statul Islamic a comis primul sau atac impotriva statului pakistanez, incercand sa intre in consulatul Pakistanului, dar fara succes. Sapte soldati si politisti au fost ucisi in asalt.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img