vineri, 29 martie, 2024

Atac terorist in Pakistan! Cel putin 25 de oameni au fost ucisi de o explozie uriasa! Un politician a fost ranit

Distribuie:

Publicat:

Cel putin 25 persoane au fost ucise vineri intr-o explozie “de anvergura” produsa in provincia Baluchistan, in sud-vestul Pakistanului, au anuntat politia si martori, relateaza AFP si Reuters, citate de Agerpres. 

Deflagratia a vizat aparent un convoi in care se afla vicepresedintele Senatului pakistanez, Maulana Abdul Ghafoor Haidari, care a fost ranit, la fel ca ‘numeroase’ alte persoane, potrivit politiei, care evoca posibilitatea ”unei bombe sau a unui atentat sinucigas’.

Potrivit Reuters, explozia s-a produs in orasul Mastung, 50 km de capitala provinciala Quetta. Imaginile difuzate de televiziune arata un vehicul distrus de explozie.
Senatorul Abdul Ghafoor Haidari, vicepresedintele camerei superioare a parlamentului pakistanez, a declarat pentru Reuters, la cateva minute de la explozie, ca in opinia sa chiar el a fost tinta atacului si ca a suferit rani minore.

‘Convoiul in care ma aflam se ducea spre Mastung si s-a produs o explozie. Sunt multe victime deoarece erau multe persoane in convoi’, a declarat el telefonic.

Militanti separatisti din Baluchistan au lansat de cateva decenii o campanie impotriva guvernului central, revendicand o parte mai mare din resursele naturale ale provinciei.

In provincie, care are granite cu Afganistanul si Iranul, actioneaza de asemenea talibani si alti militanti islamisti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img