marți, 19 martie, 2024

Atenționare de călătorie MAE: Irlanda – Condiții meteorologice severe cauzate de uraganul Ofelia

Distribuie:

Publicat:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care tranzitează, călătoresc sau se află pe teritoriul Irlandei că, potrivit Serviciului de Meteorologie irlandez, uraganul Ofelia, format în Oceanul Atlantic, va lovi coasta de Vest a Irlandei.

Potrivit unui comunicat al MAE transmis AGERPRES duminică, pentru perioada 16 octombrie 2017, ora 9,00 — 17 octombrie 2017, ora 3,00 a fost emisă o alertă de vânt puternic, cod roșu pentru regiunile Wexford, Mayo, Galway, Kerry, Clare, Limerick, Cork și Waterford și cod portocaliu pentru restul țării.

Condițiile meteorologice prognozate atenționează cu privire la creșterea în intensitate a uraganului Ofelia (3 din 5 pe scara intensității) și trecerea acestuia la stadiul unei furtuni post-tropicale. Furtuna se va manifesta prin vânt intens ce va depăși 80 km/h, iar pe alocuri, în special pe coasta de Vest, rafalele pot atinge peste 130 km/h. Sunt așteptate valuri puternice, posibile inundații, întreruperi în furnizarea energiei electrice și pagube materiale, precum și perturbări ale circulației rutiere, feroviare, aeriene și navale și ale serviciului de telefonie mobilă, se mai arată în comunicatul de presă.

Grupul de Coordonare pentru Situații de Urgență irlandez estimează că aceasta va fi cea mai puternică furtună care va lovi Irlanda, într-o statistică pe ultimii 50 de ani.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Irlanda: +35316681150; +35316674318; +35316674325, iar apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Dublin: +353864684351.

MAE recomandă consultarea paginilor de internet http://dublin.mae.ro, www.mae.ro, site-ul Serviciului Național de Meteorologie irlandez http://www.met.ie/nationalwarnings/default.asp și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în “App Store” și “Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img