marți, 19 martie, 2024

Atentat la sanatatea vasluienilor! Teava de apa din cartier s-a spart a treia oara. Primarul Paval doarme in birou

Distribuie:

Publicat:

Daca cineva ar spune atunci cand vine vorba de Primaria Vaslui si de Aquava ca prostia e la ea acasa, nu ar exagera deloc. De la primarul orasului, pesedistul Vasile Paval si pana la ultimul muncitor de la Aquavas, toti sunt responsabili de dezastrul care a pus stapanire pe oras. Reteaua de canalizare este praf, iar cetatenii au ajuns bataia de joc a unor incompetenti.

De trei zile cateva sute de familii de pe strada Bucuresti nu au apa. O conducta s-a spart, iar muncitorii de la AQUAVAS au remediat defectiunea, la scurt timp, teava a cedat din nou, intr-un alt loc. A fost reparata si de aceasta data. Nu a durat prea mult bucuria ca o noua avarie a fost semnalata in zona chiar in aceasta dupa amiaza. Strazile din cartier au fost recent asfaltate, dar autoritatile nu au inlocuit, asa cum erau obligate vechile conducte montate in urma cu 40 de ani. Astfel, muncitorii de la regia de apa au fost nevoiti acum sa strice strazile si trotuarele reabilitate recent.

“Floricele avem,  parc frumos, balci si artisti in Centru…avem??? Avem!!  Ce- mi trebe mie apa la buda sau sa ma spal???”

Prostia autoritatilor care lasa fara apa zile intregi sute de familii a stranit un val de revolta din partea oamenilor.
“Iar nu este apa in Cartier! Al 3 lea an in care repara aceeasi teava. De Paste, de Craciun, la revelion sau in Septembrie la inceput. Mai mare dragul sa stai fara apa la bloc, sa platesti reparatii si pierderi si sa te uiti pe geam la 7 sefi si 2 muncitori langa o masinarie de- aia de tot sparge asfaltul la " volum maxim" . Dar nu, nuuu sunt suparata si nici frustrata! Ce daca nu avem dreptul la o minima decenta?   Floricele avem,  parc frumos, balci si artisti in Centru…avem??? Avem!!  Ce- mi trebe mie apa la buda sau sa ma spal??? Sunt " plina de frumos si arta" si multumita!” a scris pe facebook o vasluianaca.
Consilierul local Marius Arcăleanu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că SC Aquavas pune în pericol sănătatea consumatorilor deoarece foloseşte conducte de azbest, despre care a afirmat că ar fi cancerigene.
Potrivit consilierului liberal, în Regulamentul de funcţionare a societăţii furnizoare de apă, este stipulată obligativitatea înlocuirii tuburilor de azbociment, cu ocazia oricărei reparaţii, fiind interzisă repararea acestora sau menţinerea lor în circuit.
'Într-o discuţie mai veche cu fosta conducere a SC Aquavas mi s-a transmis că vasluienii au o apă de foarte bună calitate. Doar că această apă trece prin conducte de azbest, care sunt cancerigene. Este un lucru groaznic ceea ce se întâmplă în momentul de faţă în municipiul Vaslui. Aceste conducte se sparg foarte des, iar contractul pe care îl are societate la contractul de delegare se spune că aceste conducte trebuie schimbate. Tocmai această prevedere este călcată în picioare. Chiar zilele trecute, în Cartierul 13 Decembrie a fost o avarie la o astfel de conductă, s-au făcut reparaţii şi a doua zi ţeava s-a spart la jumătate de metru mai încolo. Acest lucru nu trebuia să se întâmple, deoarece conducta respectivă trebuia înlocuită', a spus Marius Arcăleanu.

Vasluienii platesc cea mai scumpa apa din tara

Consilierul PNL a făcut referire şi la preţul prea mare pe care vasluienii îl plătesc pentru apă, spunând despre acesta că este cel mai mare din ţară. Liberalul a afirmat că, cel mai mult la nivelul municipiului Vaslui se înregistrează pierderi foarte mari la apă, pe care abonaţii le plătesc, deoarece acestea sunt trecute în facturi ca indici de corecţie şi a cerut contorizarea individuală a tuturor scărilor de bloc pentru rezolvarea situaţiei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img