vineri, 19 aprilie, 2024

ATENTIE! Avertismentul metereologilor: Vremea se schimba radical

Distribuie:

Publicat:

m avut parte de un weekend deosebit de cald, cu temperaturi de primavara, dar se pare ca vremea se va raci in zilele ce urmeaza si vor aparea si precipitatii. Iata prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile!

Vremea luni, 8 ianuarie
Desi valorile termice diurne vor marca o usoarã scãdere fatã de ziua precedentã indeosebi in regiunile estice si sudice, vremea se va mentine caldã, chiar deosebit de caldã in vestul tãrii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 4 grade in nordul Moldovei si 15 grade in Dealurile de Vest, iar cele minime se vor situa, in general, intre -2 si 7 grade. Cerul va avea innorãri temporare. In estul teritoriului, iar ziua, posibil si in nordul extrem, pe arii restranse, vor predomina ploile, slabe cantitativ. In nordul Carpatilor Orientali, trecãtor, va fulgui.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificãri in sud-vest. Cu precãdere dimineata si noaptea, in zonele joase de relief, local va fi ceatã, asociatã izolat cu burnitã, anunta Romania TV.

In Bucuresti, desi valorile termice diurne vor marca o usoarã scãdere fatã de ziua precedentã, vremea se va mentine deosebit de caldã. Cerul va fi temporar noros si, mai ales dimineata si noaptea, vor fi conditii de ceatã.

Vantul va sufla slab panã la moderat. Temperatura maximã va fi de 10…11 grade, iar cea minimã de 1…2 grade.

Vremea marti, 9 ianuarie
In regiunile extracarpatice, valorile termice vor continua sã scadã, cerul va fi noros si pe arii restranse vor fi precipitatii slabe, sub formã de ploaie, iar la munte si, posibil, trecãtor si in Moldova, si lapovitã sau fulguieli. In restul teritoriului, vremea se va mentine deosebit de caldã, iar innorãrile vor fi temporare. Vantul va avea intensificãri in sudul Banatului, in Dobrogea si pe crestele montane si doar izolat in restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 2 si 12 grade, cu cele mai ridicate valori in vestul tãrii, iar cele minime se vor situa intre -5…-4 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 6…7 grade in Dealurile de Vest. Dimineata si noaptea, in zonele joase, pe arii restranse va fi ceatã, iar in Moldova, izolat si trecãtor, sunt posibile depuneri de polei.

In Bucuresti, valorile termice vor continua sã scadã. Cerul va fi noros si trecãtor va ploua slab. Vantul va sufla in general moderat. Temperatura maximã va fi de 6…7 grade, iar cea minimã de 2…3 grade.

Vremea miercuri, 10 ianuarie
Valorile termice vor fi in usoarã scãdere fatã de ziua precedentã, astfel incat temperaturile maxime vor fi cuprinse, intre 0 grade in nordul Moldovei si 12 grade in vestul si nord-vestul teritoriului, iar cele minime se vor situa intre -3 si 5 grade.

Cerul va fi temporar noros in vestul tãrii si mai mult noros in rest.

In sudul si estul teritoriului si local in rest, vor fi precipitatii slabe, predominant ploi, care pot favoriza depunerea de polei, cu precãdere in zona Carpatilor Orientali. Vantul va avea intensificãri in sudul Banatului, in Dobrogea si pe crestele montane si izolat in celelalte regiuni. Dimineata si noaptea, in zonele joase din vest, vor fi conditii de ceatã. In Bucuresti, valorile termice diurne vor continua sã scadã. Cerul va fi noros si trecãtor va ploua slab. Vantul va sufla in general moderat. Temperatura maximã se va situa in jurul valorii de 5 grade, iar cea minimã va fi de 2…3 grade.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img