marți, 23 aprilie, 2024

ATENTIE! Ce ascund SUTE de laptopuri! Descoperire de ultima ora

Distribuie:

Publicat:

Un cercetator in domeniul securitatii a descoperit un keylogger ascuns intr-un fisier de sistem care se regaseste pe sute de modele de laptopuri HP.

Michael Myng a descoperit in fisierul SynTP, care compune driver-ul tastaturii mai multor modele de laptopuri HP, un keylogger. Din fericire, desi acesta se regaseste pe mai mult de 460 de modele HP, nu este activ. Keylogger-ul reprezinta un software, de obicei ascuns, care inregistreaza toate caracterele introduse prin intermediul tastaturii si le trimite catre serverul celui care l-a creat.

In cazul celor peste 460 de modele HP, keylogger-ul era ascuns in driver-ul Synaptics – cunoscut drept cel mai mare producator de tastaturi si touchpad-uri pentru laptopuri.

Dupa ce a descoperit keylogger-ul, Michael Myng a contact HP. Reprezentantii companiei americane i-au raspuns imediat, i-au confirmat prezenta keylogger-ului si au publicat un update care il elimina de pe sistemele afectate. Desi rapiditatea cu care s-au miscat cei de la HP este de apreciat, prezenta acestuia ramane un mister. Intrebari precum cine si in ce scop l-a instalat nu si-au gasit raspunsul, anunta News.ro.

Accesoriile si driverele Synaptics sunt folosite de numerosi alti producatori, in afara de HP, ceea ce inseamna ca exista posibilitatea ca keylogger-ul sa fie prezent pe multe alte laptopuri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img