marți, 16 aprilie, 2024

ATENTIE! Cel mai FOLOSIT medicament de romani, este PERICULOS! La ce riscuri de expui

Distribuie:

Publicat:

Ibuprofenul, medicamentul cel mai des utilizat impotriva durerilor si a inflatiilor, creste cu 31% riscul provocarii unui stop cardiac daca este administrat in cantitati mari si fara indicatii de la medic, arata un nou studiu realizat de cercetatorii din Damenarca, scrie The Guardian.
Alte medicamente din aceeasi gama de analgezice, cunoscute drept medicamente antiinflamatorii si nesteroidiane (NSAIDs), prezinta un risc si mai mare, potrivit aceluias studiu. Diclofenacul, de exemplu, este considerat cel mai periculos, intrucat creste riscul de stop cardiac cu 51%.

Profesorul Gunnar Gislason de la Universitatea din Copenhaga, care a coordonat studiul, a cerut sa se realizeze mai multe controale legate de vanzarile de ibuprofen si alte medicamente NSAIDs.

El spune ca permiterea ca aceste medicamente sa fie cumparate fara prescriptie medicala, fara sfaturi de la doctori si fara restrictii ar trebui sa traga un semnal de alarma publicului.

Descoperirile ne reamintesc ca medicamentele NSAIDs nu sunt tocmai inofensive. Diclofenacul si ibuprofenul, doua dintre cele mai comune medicamente, sunt asociate cu un risc semnificativ de producere a unui stop cardiac”, adauga Gunnar Gislason.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img