vineri, 29 martie, 2024

Atentie! Daca ai pe acasa aceste cupoane, te poti imbogati! Milioane de romani le mai au pe acasa fara sa stie cat de mult valoreaza

Distribuie:

Publicat:

Va mai aduceti aminte de Cuponiada din anii ’90? Valoarea actiunilor detinute de romani a ajuns la 250 de milioane de euro.

Daca ai cupoane din 1990, te poti imbogati! In jur de 8 milioane de cetateni mai au aceste cupoane in casa fara sa stie cat de mult valoreaza. Totul a inceput in 1990, cand s-au impartit cupoane de actiuni in cadrul proiectului de privatizare in masa.

Multe persoane au vandut actiunile, in timp ce unii iau dividente de pe urma acestora. Exista un numar insemnat de romani care nu si-au folosit niciodata cupoanele.

„Sunt bani care nu circula in economie. Nu poti lasa o astfel de suma neutilizata daca esti un stat care gandeste economic”, a afirmat Mircea Ursache, vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, conform economica.net. 

Ursache are solutia pentru utilizarea acestor actiuni. Specialistul sustine ca exista doua variante care sa duca la exploatarea actiunilor. Acesta spune ca una din variante e infiintarea unui fond de investitii (pentru administrarea implicita si rentabilizarea cupoanelor), iar cea de-a doua varianta este consolidarea valorii actiunilor detinute de cuponari.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img