sâmbătă, 20 aprilie, 2024

ATENTIE DE UNDE SI CE CUMPARATI!

Distribuie:

Publicat:

Conducerea Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta  Alimentelor (DSVSA) Vaslui recomanda ca, in perioadele cu temperaturi ridicate, sa respecte cateva masuri simple, dar foarte eficiente. Consumatorii sunt sfatuiti sa achizitioneze alimentele numai din spatii sau unitati integistrate sanitar-veterinar deoarece le ofera garantia unor produse sigure, care sunt controlate de personal specializat si depozitate in conditii corespunzatoare de temperatura si igiena. Specialistii DSVSA Vaslui va mai  sfatuiesc , in cel mai scurt timp dupa cumparare, alimentele de origine animala se fie introduse in frigider, unde se vor pastra astfel: carnea refrigerata, laptele, produsele din lapte si ouale la o temperatura de refrigerare intre 0-4 grade Celsius si separat, in functie de categoria de produs, iar carnea congelata, la o temperatura cat mai scazuta, respectiv sub -12 grade Celsius.

„Recomandam ambalarea separata a alimentelor care urmeaza a fi depozitate in frigider si mentinerea in decursul perioadei de valabilitate la temperaturile indicate pe ambalaj, ca si pastrarea alimentelor gatite in recipiente acoperite. De asemenea, nu trebuie sa se recongeleze produsele care au fost decongelate, iar alimentele alterate, care sunt o sursa de contaminare pentru celelalte alimente, trebuie indepartate. Cetatenii sunt sfatuiti sa spele bine fructele si legumele inainte de a le depozita in frigider si inainte de a le consuma”, va mai sfatuiesc specialistii din  DSVSA Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img