marți, 23 aprilie, 2024

ATENTIE,este posibil ca in orele urmatoare sa se depuna polei pe arterele rutiere

Distribuie:

Publicat:

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt anunțate drumuri naţionale cu circulaţia oprită din cauza vremii nefavorabile sau a vreunui eveniment rutier, nici artere pe care să fie instituite restricții de tonaj.

Conform mesajului de informare meteorologică, emis de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabil astăzi,  până la ora 22:00, vor cădea precipitaţii mixte ce vor favoriza formarea poleiului, iar aria acestora va cuprinde, treptat, cea mai mare parte a ţării.

În aceste condiții, sfătuim conducătorii auto ca, înainte de a porni la drum, să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă și să își echipeze autovehiculul în mod corespunzător (anvelope specifice sezonului rece, rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional).

În timpul deplasării, cei de la volan trebuie să manifeste permanent prudenţă și să reducă viteza de deplasare în zonele cu carosabil alunecos, precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni, în așa fel încât să fie în măsură să evite pericolele care se pot ivi.
Conducătorilor auto le recomandăm, de asemenea, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img