vineri, 29 martie, 2024

Atentie! Gripa face ravagii: 16 oameni au murit si alti 600 sunt bolnavi si internati in spitale

Distribuie:

Publicat:

Medicii ne avertizeaza ca virusul se imprastie foarte repede, dar deocamdata nu vorbim despre o epidemie, ci doar despre focare.

Mai multe spitale, inclusiv din Capitala, sunt in carantina. Cei care sunt vulnerabili se pot vaccina si acum, pentru ca virusul gripal ne va pandi pana in aprilie.

Medicii ii sfatuiesc pe bolnavi sa nu confunde gripa cu o banala raceala si sa mearga la control. Un barbat de 40 de ani din Gornesti-Mures a platit cu viata pentru ca nu s-a dus la medic cand s-a imbolnavit.

Dupa trei zile de spitalizare, barbatul a decedat. In urma analizelor, medicii au descoperit ca a fost rapus de virusul gripei.

Dr. Stelian Caraghiaur, purtator de cuvant Directia de Sanatate Publica Mures: “Au fost confirmate cinci cazuri de gripa, unul la inceputul lui ianuarie, iar patru in aceste zile, din care, din pacate, doua decese. Cele doua decese sunt gripa cu tulpina AH1N1”, relateaza Pro TV.

Simptomele gripei sunt urmatoarele.

Gripa sezoniera

– Febra – 39-40 grade
– Tuse
– Secretii nazale
– Oboseala
– Dureri de cap
– Dureri musculare
– Frisoane

Gripa AH1N1

– Febra – 38-38,5 grade
– Tuse
– Secretii nazale
– Oboseala
– Dureri de cap
– Dureri musculare
– Frisoane
– Stare de voma
– Diaree

Medicii ieseni au confirmat inca un caz de gripa AH1N1! Este vorba despre o femeie in varsta de aproximativ 65 de ani, care este internata la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi. Din spusele cadrelor medicale, se pare ca pacienta sufera si de boli cardiovasculare si respiratorii.  Starea pacientei este destul de grava, iar medicii sunt ingrijorati din cauza  multiplelor cazuri de gripa AH1N1 confirmate pana in prezent. Totodata, pana in prezent, la nivelul judetului Iasi au fost inregistrate trei decesse, toate fiind provocate de acest virus. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img