joi, 28 martie, 2024

ATENTIE parinti. De luni, elevii incep cursurile

Distribuie:

Publicat:

Elevii incep anul cu o saptamana in plus de vacanta. Nu este, insa, un motiv de fericire, pentru ca anul scolar se va termina mai tarziu. Tezele din semestrul al II-lea vor trebui sustinute pana la data de 20 mai 2016. Cursurile claselor a VIII-a se incheie in data de 10 iunie 2016. Cursurile claselor terminale din invatamantul liceal se incheie in data de 27 mai 2016. Peste 3.000.000 de elevi din invatamantul preuniversitar revin, luni, 11 ianuarie, in salile de clasa. Fac ore o luna apoi iau din nou pauza. Incepe vacanta intersemestriala, lucru care pe elevi ii bucura foarte mult. Anul scolar se va termina in 2016 pe 24 iunie, adica exact cu o saptamana mai tarziu decat pana acum. Tezele din semestrul al II-lea vor trebui sustinute pana la data de 20 mai 2016.

Saptamana 18-22 aprilie 2016 din semestrul al doilea va fi saptamana dedicata activitatilor extracurriculare si extrascolare, in cadrul programului “Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun”, care va avea un orar specific. Programul numit „Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!” este dedicat activitatilor educative extracurriculare si extrascolare. In perioada alocata acestui program nu se organizeaza cursuri conform orarului obisnuit al unitatii de invatamant, iar programul „Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!” se va desfasura in conformitate cu un orar special. Scopul acestui program este implicarea tuturor copiilor prescolari/elevilor si a cadrelor didactice in activitati care sa raspunda intereselor si preocuparilor diverse ale copiilor prescolari/elevilor, sa puna in valoare talentele si capacitatile acestora in diferite domenii, nu neaparat in cele prezente in curriculumul national, si sa stimuleze participarea lor la actiuni variate, in contexte nonformale.

In perioada 18–22 aprilie 2016, Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice organizeaza, de regula, etapele nationale ale olimpiadelor scolare pe discipline de invatamant si, dupa caz, ale concursurilor scolare. In programul „Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”, elaborat si organizat de fiecare unitate de invatamant, vor fi inclusi toti copiii prescolari/elevii si toate cadrele didactice care nu participa la etapele nationale ale olimpiadelor si concursurilor scolare. Anul scolar 2015-2016 are 36 de saptamani de cursuri si insumeaza 177 de zile lucratoare.  Pentru clasele terminale din invatamantul liceal, anul scolar are 37 de saptamani, din care durata cursurilor este de 33 de saptamani, 4 saptamani fiind dedicate desfasurarii examenului national de bacalaureat. Cursurile claselor terminale din invatamantul liceal se incheie in data de 27 mai 2016. Pentru clasa a VIII-a, anul scolar are 36 de saptamani, din care durata cursurilor este de 35 de saptamani, o saptamana fiind dedicata desfasurarii evaluarii nationale. Cursurile claselor a VIII-a se incheie in data de 10 iunie 2016. Pentru clasele din invatamantul liceal – filiera tehnologica, cu exceptia claselor terminale, durata cursurilor este cea stabilita prin planurile-cadru de invatamant, in vigoare.

Pentru clasele din invatamantul profesional, durata cursurilor este cea stabilita prin planurile-cadru de invatamant in vigoare. Pentru invatamantul special – clasele a IX-a – a XI-a, ciclul inferior al liceului, filiera tehnologica, durata cursurilor este de 37 de saptamani, insumand 181 de zile. Stagiile de pregatire practica pentru care au optat absolventii ciclului inferior al liceului, filiera tehnologica, cuprind 720 de ore care se desfasoara in perioada propusa de unitatea de invatamant organizatoare si aprobata de inspectoratul scolar, conform structurii anului scolar, cu respectarea vacantelor. Pentru invatamantul postliceal (scoala postliceala si scoala de maistri), durata cursurilor este cea stabilita prin planurile-cadru de invatamant, in vigoare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img