miercuri, 24 aprilie, 2024

ATENTIE! Se scumpesc ALIMENTELE, unele si cu 50%

Distribuie:

Publicat:

In prag de sarbatori, preturile alimentelor au explodatOualecarneauntul si multe alte produse de baza costa chiar si cu 50% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut.  Majorarea accizei la combustibili este, in opinia analistilor economici, principalul motiv al scumpirilor. 

Vezi si: Val de scumpiri de la 1 octombrie: cresc prețurile energiei electrice, gazelor, carburanților și alimentelor, precum și ratele la credite

Desi nu ne apropiem de sarbatoarea Pastelui, ci de cea a Craciunului, pretul oualor a crescut considerabil in ultimele doua luni. Cu aceeasi bani pentru care la finele lunii septembrie puteam cumpara 10 oua, acum putem putem lua numai sase. Vestile proaste nu se opresc insa aici. ”Carnea s-a scumpit de anul trecut pana anul asta cu vreo 50 si ceva la suta”, a spus Sorin Minea, presedintele Romalimenta.

Printre produsele atinse de scumpiri se numara si untul. Daca in august 2016, pretul unui kilogram cu 82% grasime era de 3,5 euro, in august 2017 a ajuns la 7 euro. Valul de scumpiri din industria alimentara este pusa de analistii economici pe seama avansului costurilor pe care trebuie le suporte producatorii.

Vezi si: Veste deloc buna pentru fumatori. S-au scumpit tigarile. Cat costa acum un pachet

”Sa nu uitam ca s-a majorat acciza la combustibili si vom gasi cheltuielile de transport, au mai aparut niste taxe micute si se vor reflecta in costuri”, spune Adrian Benta, consultant fiscal. Indiferent de explicatii, un lucru este cert: costul mesei de Craciun de anul acest va fi sensibil mai mare fata de anul trecut. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img