joi, 28 martie, 2024

ATENTIE SOFERI! Cum sa circulati in siguranta la Vaslui, pe timp de ninsoare

Distribuie:

Publicat:

Pentru o calatorie sigura in conditiile avertizarii meteo Cod Galben de ninsori, emisa pentru judetul Vaslui de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), Politia recomanda conducatorilor de autovehicule sa respecte cu maxima strictete regulile de circulatie, sa circule cu viteza adaptata la conditiile meteo-rutiere si sa respecte urmatoarele reguli de conduita preventiva. Iata, mai jos, cateva sfaturi date de politisti.

– Dotati-va autovehiculele cu anvelope pentru sezonul rece.

– Informati-va asupra conditiilor de deplasare pe traseul ales, precum si despre conditiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitata.

– Evitati actionarea brusca a mecanismului de directie si a sistemului de franare al autovehiculului.

– De asemenea, este bine sa aveti la dumneavoastra o lopata, perie/matura, racleta, sac cu sare/nisip si lanturi.

– Asigurati-va ca functioneaza corespunzator sistemele de iluminare-semnalizare, cat si cele de climatizare/degivrare.

– Utilizati luminile de intalnire si pe timpul zilei, petoate categoriile de drumuri si a celor de ceata in cazul aparitiei acestui fenomen.

– Pastrati o distanta mai mare fata de autovehiculele care circula in fata.

– Respectati indicatiile agentilor de circulatie si a lucratorilor de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, in cazul interzicerii temporare a circulatiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea interventiei echipajelor de deszapezire si a autosalvarilor.

– In zilele cu ninsori, viscol, temperaturi scazute, fiti mai atenti la pietoni. Acestia sunt mai putin prudenti, circula zgribuliti, astfel ca nu se asigura corespunzator la traversare.

– Tineti cont de faptulca atunci cand afara este zapada, distantele sunt mai greu de apreciat. De aceea, mentineti o distanta mai mare intre masina pe care o conduceti si cea din fata!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img