marți, 19 martie, 2024

Atentie soferi! O noua escrocherie face ravagii in randul soferilor! Totul a fost filmat – VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Dupa ce au facut destui bani provocand in mod voluntar accidente, franand brusc in fata masinii din spate, escrocii au gasit o noua metoda de a profita de cei care se panicheaza de intalnirea cu autoritatile si ar incerca sa-si acopere o presupusa vina. O camera de supraveghere, instalata la intersectia a doua strazi din Satu Mare, au surprins un barbat care, dupa ce-a pandit masinile care treceau prin zona unei treceri de pietoni, la un moment dat isi arunca bicicleta in fata unui autoturism.

Mai mult, individul se arunca la randul lui pe asfalt, tavalindu-se de durere, desi nu fusese lovit de masina.

Potrivit presei locale, escrocul ar fi procedat astfel in mai multe cazuri, victimele sale, cel mai probabil, l-ar fi platit o suma de bani, pentru a scapa de problemele ce s-ar fi ivit daca ar fi depus plangere la politie.

 

CITESTE SI: Atentie daca ati primit acest SMS de la Altex! Sunteti in pericol sa pierdeti sume importante

 

• Un sms anunta clientii ca au castigat un laptop si 10.000 de euro • Numele magazinului a mai fost implicat in alte situatii in care clientii erau inselati prin intermediul mesajelor primite

Mai multi ieseni au primit zilele trecute SMS-uri prin care erau anuntati ca sunt beneficiarii unor premii, constand in laptopuri de ultima generatie si sume consistente de bani, din partea ALTEX. Mesajul suna in felul urmator: "Felicitari! Altex v-a desemnat castigatorul unui laptop Toshiba si suma de 10.000 de euro. Pentru informatii apelati la acest numar de telefon". Multi dintre cei care au primit aceste mesaje, ca si celelalte "oferte" de acest gen, si-au dat seama ca SMS-urile fac parte din capitolul escrocherie "premiu – apel telefonic".

De aceea au mers la Politie sa anunte ceea ce au patit. "Am sunat la numarul de telefon de la care am primit mesajul, iar persoana de la capatul liniei s-a dat drept Alex Popa de la Altex Bucuresti. Cred ca totul este un plan bine pus la punct pentru cei naivi, care cred ca au castigat o suma atat de mare, insa li se cer datele personale si stau mult la telefon, perioada in care sunt incarcati la factura telefonica sau mai rau, sunt convinsi sa dea niste bani pentru a primi acele premii. Totul este o mare pacaleala", sustine unul dintre cei care a primit mesajul castigator.

Cei care au mai trecut prin astfel de experiente sustin ca aceste conversatii telefonice interminabile si neverificate sunt de fapt o noua metoda prin care escrocii incearca sa convinga oamenii sa furnizeze datele personale, respectiv codul numeric personal si sa piarda niste bani pentru a primi asa-zisul premiu.

"Este aceeasi metoda ca si cea cu accidentul. Esti sunat si fiind mai naiv si credul, te apuci sa faci exact ce spune persoana de la capatul firului. Eu am fost la Altex si am verificat si mi-au zis ca e vorba de o inselaciune din partea unor persoane. Nu are legatura cu magazinul Altex", mai spune un alt iesean care a primit mesajul. Reprezentantii Altex nu au oferit un punct de vedere oficial pentru a lamuri aceasta situatie. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img