marți, 23 aprilie, 2024

Atentie! Toti soferii sunt obligati sa aiba asta in masina! Politia a inceput sa imparta amenzi

Distribuie:

Publicat:

O noua prevedere legislativa le impune soferilor romani sa aiba intotdeauna la ei o fisa. Aceasta fisa se mai numeste si “cartea de salvare a autoturismului”.

De retinut este ca trebuie sa fie obligatoriu printata color si in format A4.“Cartea de salvare a autoturismului” este necesara fortelor speciale daca intervin in cazul unui accident rutier. Legea a intrat in vigoare, iar amenda incepe cu 1000 lei.

Ce contine fisa obligatorie a masinii

Fisa obligatorie a masinii sau “cartea de salvare a autoturismului” este o schita care prezinta concis mecanismul in detaliu al masinii, localizare airbag-urilor, conductele de combustibil si tot ceea ce nu se observa la prima vedere.Fiecare autoturism are sisteme de siguranta, ramforsari menite sa rezite unui impact, airbag-uri care se pot declansa accidental, sau conducte de combustibil pozitionate in locuri mai mult sau mai putin vizibile, instalatie electrica, etc.

Echipa de descarcerare care se deplaseaza la fata locului in conditiile in care ai fost angajat intr-un accident rutier are nevoie de aceasta fisa pentru ca incercand sa te scoata teafar din masina ar putea sa-ti puna viata in pericol daca nu stie unde sunt pozitionate toate aceste dispozitive.

Tinerii din Romania se pot plimba gratuit prin Europa. Ce trebuie sa faci ca beneficiezi si tu de oportunitate. Vezi conditiileTinerii din Europa se pot inscrie pentru o calatorie cu minibus-ul catre diferite destinatii, pentru a vizita locuri si peisaje interesante si obiective reabilitate cu fonduri europene, precum si pentru a-i cunoaste mai bine pe cei ce traiesc zi de zi acolo.

Romania este una dintre principalele destinatii de pe ruta dunareana. Proiectul „Road Trip” include patru circuite diferite: dunarean, mediteranean, atlantic si baltic, in total circa 12.000 de km. Cate doua persoane vor fi selectate pentru a porni in expeditie pe fiecare dintre cele patru rute. Calatoriile se vor desfasura in perioada primavara – vara 2018.

Persoanele care vor sa se inscrie trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani. Data-limita pentru inscriere este 11 februarie, iar aceasta se poate face urmand pasii din pagina online a proiectului.

Pe langa completarea formularului, persoanele interesate vor trebui sa inregistreze un clip de 60 de secunde in care sa convinga juriul de ce vor sa ia parte la calatorie.

In timp ce vor calatori prin Europa, participantii vor vizita proiecte cofinantate de UE si vor putea urmari impactul lor asupra comunitatilor locale. Ei vor experimenta in mod personal ceea ce reprezinta UE pentru acestea. Proiectul este o initiativa a Directiei Generale pentru Politica Regionala si Urbana.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img