luni, 18 martie, 2024

ATENTIE VASLUIENI! Ce reguli trebuie sa respectati pentru a conduce in siguranta pe timp de iarna

Distribuie:

Publicat:

Dupa ce in mai multe zone din tara, dar si in VASLUI, zapada si-a facut aparitia, reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) ofera, ca in fiecare an, mai multe sfaturi soferilor, pentru ca acestia sa se deplaseze in siguranta. Politia vasluiana recomanda conducatorilor de autovehicule sa respecte cu maxima strictete regulile de circulatie, sa circule cu viteza adaptata la conditiile meteo-rutiere si sa respecte regulile de conduita preventiva.

“Dotati-va autovehiculele cu anvelope pentru sezonul rece. Informati-va asupra conditiilor de deplasare pe traseul ales, precum si despre conditiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitata. Evitati actionarea brusca a mecanismului de directie si a sistemului de franare al autovehiculului. De asemenea, este bine sa aveti la dumneavoastra o lopata, perie sau matura, racleta, sac cu sare sau nisip si lanturi. Asigurati-va ca functioneaza corespunzator sistemele de iluminare-semnalizare, cat si cele de climatizare sau degivrare. Utilizati luminile de intalnire si pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri si a celor de ceata in cazul aparitiei acestui fenomen. Pastrati o distanta mai mare fata de autovehiculele care circula in fata.

Respectati indicatiile agentilor de circulatie si a lucratorilor de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, in cazul interzicerii temporare a circulatiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea interventiei echipajelor de deszapezire si a autosalvarilor. In zilele cuninsori, viscol, ploi, temperaturi scazute, fiti mai atenti la pietoni. Acestia sunt mai putin prudenti, circula zgribuliti, astfel ca nu se asigura corespunzator la traversare. Tineti cont defaptul ca atunci cand afara este zapada, distantele sunt mai greu de apreciat. De aceea, mentineti o distanta mai mare intre masinape care o conduceti si cea din fata!”, spun reprezentantii IPJ Vaslui

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img