News Flash:

Atentie vasluieni!Ce trebuie se stiti daca achizitionati carne de miel. Sfaturi pentru a verifica marfa daca este proaspata

19 Aprilie 2016
719 Vizualizari | 0 Comentarii
Sarbatorile pascale sunt un foarte bun prilej pentru comercianti sa vanda carne alterata. Specialistii de la Protectia Consumatorilor ofera cateva sfaturi privind verificarea carnii de miel.

“Recomand consumatorilor sa cumpere produse numai din locuri autorizate. Produsele expuse spre vanzare pe trotuare, in portbagajele autoturismelor etc., chiar daca sunt vandute la un pres mai mic, reprezinta un risc pentru cumparatori”, a declarat presedintele ANPC.

„Folositi vazul, mirosul si pipaitul atunci cand achizitionati carnea de miel, indiferent ca o cumparati de la piata sau din hipermarket”, recomanda specialistii.

Carnea de miel ar trebui cumparata numai din macelarii, magazine alimentare, locuri amenajate in piete si urmariti sa fie prezenta stampila sanitar-veterinara.

La carnea proaspata, suprafata este acoperita cu o pelicula uscata, iar in sectiune carnea este lucioasa si slab umeda si mirosul trebuie sa fie placut, caracteristic speciei. Carnea de miel trebuie sa fie ferma si elastica, iar urma lasata de apasarea cu degetul sa dispara repede.

La suprafata carnea este roza, iar in sectiune culoarea este rosie, caracteristica speciei si regiunii anatomice. Grasimea sa fie alba si compacta.

Carnea achizitionata se va transporta in conditii igienice, cat mai repede si se va depozita la temperaturi de refrigerare, respectiv, 0 – 4 grade C.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0770 (s) | 25 queries | Mysql time :0.012302 (s)