vineri, 29 martie, 2024

Atentie! Vin ploile! Anunt de ultima ora de la meteorologi

Distribuie:

Publicat:

Romania a avut parte de o iarna blanda pana acum, dar mai avem o luna din acest anotimp. Prognozele pe termen scurt indica de asemenea temperaturi mai mari decat media perioadei, insa meteorologii si-au indreptat atentia si asupra primelor luni de primavara, martie si aprilie.

Elena Mateescu, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, a vorbit la Romania TV despre primele luni de primavara din 2018. Astfel, luna martie va fi ploiasa si vor exista riscuri de inundatii, a spus aceasta.

"Luna februarie pastreaza tendinta unor valori mai ridicate decat in mod obisnuit in Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei si Olteniei. In restul tarii, valorile sunt apropiate de normele climatologice ale perioadei. Vor fi mai multe zile la rand cu temperaturi de peste 15 grade Celsius. In schimb, tendinta cantitatilor excedentare de precipitatii se va extinde in toata tara in cursul lunii martie (…) Putem sa avem anumite probleme de natura hidrologica, pe secvente scurte de timp si la nivel local, cum de altfel se intampla in mod obisnuit in Romania, intr-o luna martie foarte capricioasa", a spus Elena Mateescu.

Vremea 30 ianuarie.Temperaturi de primavara in toata Romania

"Aprilie pare a fi o luna mai rece decat in mod obisnuit, in Transilvania, Maramures si in Moldova. In restul tarii valorile vor fi apropiate de norme. Tendinta unor cantitati excedentare de precipitatii se mentine si in aceasta luna. Asadar, primele doua luni ale primaverii vor fi bogate in precipitatii", a mai spus directorul ANM.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img