marți, 16 aprilie, 2024

Atentie! Vremea se schimba. Iata ce temperaturi vom avea marti si miercuri

Distribuie:

Publicat:

Meteorologii anunta ca, incepand de marti dimineata si pana miercuri dupa-amiaza, ninsorile vor cuprinde cea mai mare parte a tarii, incepand cu regiunile sud-vestice, iar vantul va avea intensificari in zonele montane. Ulterior, in regiunile vestice, sudice si sud-estice vor fi si precipitatii sub forma de lapovita si ploaie, favorizand formarea poleiului, relateaza News.ro.
Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o informare valabila de marti, de la ora 5.00, si pana miercuri, la ora 14.00, interval in care aria ninsorilor va cuprinde treptat cea mai mare parte a tarii, incepand cu regiunile sud-vestice. In Muntii Banatului, in Carpatii Meridionali, nordul si vestul Olteniei, sudul Banatului, precum si in nord-vestul Munteniei ninsorile vor fi moderate cantitativ, iar stratul de zapada nou depus va fi consistent. Vantul se va intensifica in zonele montane, la inceput mai ales in Muntii Banatului, apoi indeosebi pe crestele Carpatilor Meridionali si va avea, in general, viteze de 65…80 km/h, viscolind ninsoarea si determinand diminuarea vizibilitatii.

Incepand din noaptea de marti spre miercuri si in cursul zilei de miercuri, in regiunile vestice, sudice si sud-estice vor fi si precipitatii sub forma de lapovita si ploaie, favorizand formarea poleiului.

Potrivit unei prognoze speciale emise pentru municipiul Bucuresti, de luni de la ora 20.00 si pana marti la ora 8.00, cerul va fi temporar noros, vantul va sufla slab pana la moderat si se poate forma ceata, mai ales in zona preoraseneasca. Temperatura minima va fi de -5…-3 grade.

Marti, in intervalul 9.00 – 20.00, vremea va fi in general inchisa si vor fi precipitatii sub forma de ninsoare, iar spre seara, cu tendinta de transformare in lapovita si ploaie. Vantul va sufla moderat – viteze de pana la 35 km/h. Temperatura aerului nu va depasi valorea de -1 grad.

De marti seara pana miercuri la ora 8.00, vremea se va mentine in general inchisa si vor fi precipitatii mixte ce vor favoriza depunerile de polei. Vantul va sufla in general slab. Temperatura aerului, treptat, va creste usor astfel ca miercuri dimineata se vor inregistra 1…2 grade.

Ulterior, pana miercuri la ora 20.00, cerul va prezenta innorari si temporar vor fi precipitatii predominant sub forma de ploaie, mai ales in prima parte a zilei. Vantul va sufla slab si moderat – viteze de pana la 30 km/h. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 7 grade.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img