sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Atletico poate evolua doar in liga a cincea

Distribuie:

Publicat:

Comisia de Disciplina si Etica a FRF a judecat sesizarea Departamentului Competitii al FRF cu privire la ”nedisputarea jocului dintre AFC Odorheiu Secuiesc – Atletico Vaslui din data de 26.05.2017 din cadrul Ligii a 3-a, Seria 1, etapa a XXX-a”. La Odorheiu Secuiesc, Atletico s-a prezentat ca si ultimele etape, cu juniorii, insa arbitrul partidei nu a permis startul jocului, fiindca nici macar 7 jucatori din lotul deplasat de vasluieni nu aveau legitimatiile in regula. In aceste conditii, meciul a fost castigat la ”masa verde”, scor 3-0, de harghiteni.

”Clubul Asociatia Sport Atletico Vaslui, in baza art. 79/1 din RD, cu aplicarea art. 34 din RD, se sanctioneaza cu Forfait (3-0 in favoarea echipei AFC Odorheiu Secuiesc) si i se aplica o penalitate sportiva de 210 lei. In conformitate cu prevederile art. 79/2 din RD, Asociatia Club Sportiv Atletico Vaslui nu s-a prezentat la 2 jocuri din cadrul aceleiasi editii a campionatului de seniori Liga a 3-a, Seria 1, editia 2016-2017. Conform art. 79/1 al. 14/1 din RD se sanctioneaza cu Retrogradarea in ultima categorie competitionala organizata de asociatia judeteana de fotbal pe teritoriul careia isi are sediul clubul in cauza”, suna verdictul dictat de comisia FRF.

Atletico Vaslui nu a fost la prima astfel de fapta de tot amatorismul in ultima editie de campionat. Mai intai nu s-a prezentat la un meci de pe teren propriu, cu CSM Roman, iar, mai apoi, la SC Bacau, a mers doar cu 7 jucatori si a parasit terenul dupa 17 minute, cand era condusa cu 4-0, fiindca portarul s-a accidentat si a ramas doar in 6 jucatori. La Bacau au incercat sa bage pe teren si cativa jucatori pe fals, insa au fost descoperiti inaintea meciului. Fiindca Sport Club a utilizat un jucator suspendat, FRF a dictat dublu forfait si niciuna dintre echipe nu a castigat vreun punct in acest meci.

Ulterior, la deplasarea pentru meciul cu Aerostar Bacau, Atletico nu a ajuns la timp, insa a fost ajutata de FRF si i s-a reprogramat partida pentru a nu fi exclusa. Partida pe care a pierdut-o apoi cu 9-0.

Cireasa de pe tort a fost pusa in ultima etapa, cand arbitrul jocului de la Odorheiu Secuiesc nu a dat drumul jocului, astfel ca s-a ajuns la excludere.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img