vineri, 29 martie, 2024

ATLETISMUL – UN SPORT PENTRU TOTI COPIII

Distribuie:

Publicat:

Din ce in ce mai multi pici prefera sa-si petreacă  timpul  in fata tabletei, a telefonului sau a calculatorului. Au uitat sau nici măcar nu știu jocurile care ne-au bucurat copilaria . Parintii, preocupați de grija zilei de mâine sunt multumiți ca prichindeii sunt liniștiti si abia mai târziu realizează cum obezitatea își face simțită prezenta. O alternativa pentru a avea copii sănătoși ar fi sportul, respectiv atletismul.

Practicat in aer liber sau in sala, acest sport este unul din cele mai populare din lume. Reprezinta pregatirea de baza pentru majoritatea sporturilor, pentru ca, in primul rand, atletismul il invata pe cel care il pune in aplicare modul corect de alergare, cum sa prinda viteza si cum sa devina rezistent.

Practicand atletism, acesta  va sti cum sa depaseasca obstacole, sa sara in lungime, in inaltime si cum sa arunce cat mai departe obiecte.

Alergarea, saritura sau aruncarea se regasesc in majoritatea sporturilor, acesta fiind motivul pentru care fotbalistii, tenismenii, baschetbalistii si alti sportivi vin la cluburile de atletism pentru a face pregatire fizica.

Poate fi practicat inca de la cele mai mici varste, iar acest lucru favorizeaza o mai buna exersare a grupelor musculare implicate in acest sport, ceea ce ofera rezistenta organismului. In categoria atletismului intra o serie de probe: alergari, sarituri si aruncari sau probe combinate.

Acest sport dezvolta copilul atat din punct de vedere fizic, cat si psihologic, oferindu-i sanatate fizica si mentala.

Din punct de vedere fizic, atletismul este cel mai complet sport, accelerand cresterea si ajutand la dezvoltarea armonioasa a corpului dar si a coordonarii miscarilor.
 Psihologic, aduce avantajul de a fi in competitie cu tine insuti (de a-ti imbunatati timpii) si nu cu ceilalti – trasatura valoroasa in lumea hipercompetitiva in care traiesc copii nostri.

Sportul incurajeaza disciplina,o conditie importanta a succesului, iar copilul are ocazia sa invete acest lucru din propria experienta. In plus, este invatat si despre corectitudine si competitie. Familiarizarea cu situatiile de concurs il ajuta sa isi controleze emotiile, un pas important catre maturizarea emotionala
 
 Activitatile fizice intense presupun un nivel ridicat de atentie, la fel ca cele intelectuale, ducand la cresterea puterii de concentrare.
 
Atletismul incurajeaza un stil de viata sanatos. Pentru a practica acest sport, copilul va avea nevoie de o alimentatie sanatoasa si de un program de odihna adecvat.   In plus, atletismul nu este un sport scump. E nevoie doar de un trening si o pereche buna de adidasi.   
 
Înscrierile vor începe începând cu data de 30 Septembrie.

 Antrenorii sunt mereu atenti ca structura antrenamentelor sa fie variata si interesanta, dar dincolo de speciale, lansate, cronometru, forta, sau orice altceva e programat, au grija sa le transforme pe toate intr-un joc care sa-l incante pe cel mic! Astfel, niciodata nu i se va parea ca a obosit, ci doar ca s-a distrat grozav ca si la celelalte antrenamente!!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img