sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Au cazut primii fulgi de nea in Husi. Ne pregatim sa facem oameni de zapada? Vezi prognoza meteo -FOTO

Distribuie:

Publicat:

Iarna pune, incet, dar sigur, stapanire pe intreaga Romanie. Ninsorile si-au facut deja aparitia in numeroase regiuni ale tari, iar vremea rea nu a iertat nici judetul Vaslui. In municipiul Husi, drumarii intervin, luni seara, cu utilaje de deszapezire si cu material antiderapant.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a realizat o estimare a evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor pentru intervalul 4-17 ianuarie 2016, care vizeaza toate regiunile tarii: Banat, Crisana, Transilvania, Maramures, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, precum si zona montana, noteaza Mediafax.

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.
MOLDOVA

Vremea se va mentine rece in primele zile, desi valorile termice vor fi in crestere. Intre 7 si 13 ianuarie, regimul termic va fi mai ridicat decat cel normal pentru aceasta perioada, media regionala a maximelor urmand a se situa intre 2 si 5 grade, iar cea a minimelor, intre -5 si 0 grade.

Intre 14 si 17 ianuarie, desi in usoara scadere, valorile termice se vor mentine apropiate de cele normale, cu maxime cuprinse, in medie, intre 1 si 4 grade si minime ce se vor inscrie in ecartul -7 la -4 grade.

Temporar se vor semnala precipitatii slabe, predominant ninsori, cu probabilitate mai mare de aparitie in prima saptamana. Izolat vor fi conditii de polei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img