vineri, 29 martie, 2024

Au RECUNOSCUT! O imensa companie de materiale de constructii a platit SUME URIASE de bani teroristilor ISIS

Distribuie:

Publicat:

ompania de materiale de constructii franco-elvetiana LafargeHolcim Group a recunoscut oficial ca a platit sume de bani jihadistilor din Statul Islamic intre 2012 si 2014. Grupul a precizat ca o filiala locala ce apartinea de Lafarge a realizat intelegere “neacceptabile” cu teroristii pentru a garanta siguranta unei fabrici de ciment din Siria.

“Probabil, cei care se ocupa de aceasta fabrica au ales cea mai acceptabila metoda pentru companie si angajatii ei. Cu toate acestea, investigatiile noastrea au descoperit greseli importante care contrazic codul de conduita de la acel moment”, a transmis compania, conform Le Monde.

Le Monde a prezentat inca 21 iunie anul trecut, aranjamentele facute de companie si Statul Islamic. Fabrica de ciment din nord-estul Siriei a fost preluata de Lafarge in 2007, companie franceza care a fuzionat cu elvetienii de la Holcim

Dupa inceperea razboiului civil din Siria in 2011, conducerea uzinei a cautat orice metoda posibila pentru ca fabrica sa poata functiona in continuare in ciuda mediului periculos si instabil in care se afla.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img