miercuri, 24 aprilie, 2024

Au salarii URIASE dar sunt nemultumiti! Cum incearca angajatii ROMASTA sa santajeze Guvernul – DOCUMENT

Distribuie:

Publicat:

Exact inainte de vacanta de 1 iunie – Rusalii salariatii ROMATSA au decis ca e cazul sa o puna de o greva pentru a mai usura bugetul statului de niste bani. Au mizat pe presiunea care se va crea o data cu apropierea termenului limita si au sperat ca Guvernul sa cedeze. Deocamdata Guvernul nu a cedat. Dupa ce au esuat negocierile dintre Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian(ATSR) si Ministerul Transporturilor, salariatii ROMATSA intra de astazi in greva pe termen nelimitat, incepand cu ora 9.00. Adica fix inainte de minivacanta de Rusalii.
Greva ar putea sa dureze o ora-doua, poate trei, sau sa continue pe termen nelimitat daca nici maine (marti dimineata – n.r.) nu se va ajunge la nicio concluzie“, a precizat liderul de sindicat, Gabriel Tudorache.
Principala revendicare a grevistilor si cea la care Ministerul Transporturilor nu a cedat priveste acordarea a 60 de salarii in momentul in care un salariat ROMATSA vrea sa plece anticipat la pensie. Totul in contextul in care un salariu mediu in cadrul ROMATSA este de circa 5.000 euro, un salariat ROMATSA care doreste sa plece anticipat la pensie, ar urma sa primesca un bonus de aproximativ 300.000 euro! La aceasta leafa de peste 5.000 de euro se adauga spor de vechime, pana la 25%, spor pentru conditii grele 15%, spor pentru complexitatea dirijarii 26% si spor pentru lucru in ture-23,5%. Un calcul simplu arata ca un salariat Romatsa are un venit de aproximativ 40.000 de lei, echivalentul a 27 de salarii minime, relateaza national. Unde mai punem ca de ani de zile intreaga institutie este un rai al atarnatorilor politici, precum si al unor adevarate clanuri inradacinate (sot, sotie, copii, cumnati, unchi, matusi… etc). Sunt familii care realizeaza intr-o singura luna venituri de aproximativ 15.000 de EURO. Scandalizat de situatie, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a anuntat ca va trimite Corpul de control la ROMATSA pentru o clarificare a tuturor aspectelor semnalate in presa in ultima perioada, inclusiv acela privind megasalarizarile de acolo.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img