marți, 16 aprilie, 2024

Au sarit scantei in sedinta de CL Husi

Distribuie:

Publicat:

Miercuri, 28 octombrie, consilierii locali ai municipiului Husi s-au intalnit in sedinta ordinara. Marele absent a fost primarul Ioan Ciupilan care a lipsit motivat. Desi in mod normal acest lucru ar fi trebuit sa aduca un plus de liniste si ordine in sedinta, lucrurile nu au stat deloc asa.

 Consilierul Liviu Iacob a atras din nou atentia administratiei husene ca nu respecta legea si ca  majoritatea sedintelor nu sunt anuntate cu 5 zile inainte, iar de cele mai multe ori, se aduc cate 2-3 materiale suplimentare care nu pot fi studiate indeajuns.

Apoi, fostul viceprimar al municipiului Husi, Nicusor Ciupilan, a intervenit si a le-a solicitat colegilor sai sa constate urgenta acestor materiale aduse in ultimul moment in completare. Unul dintre ele referitor la o rectificare bugetara, a fost suspus adaugarii pe ordinea de zi, toti consilierii fiind de acord .

Discutiile aprige au venit odata cu impartirea zonelor municipiului Husi. Consilierul Nicusor Ciupilan a pus in discutie faptul ca zonele municipiului nu sunt impartite echitabil si ca anumite persoane au privilegiul de a avea proprietati mari in zone in care impozitul este unul modest, argumentand: 

“ Eu spun cã sã amanãm acest proiect, sã regandim aceste zone, care, in prezent, nu mai corespund.Eu am citit acest material cu atentie; vreau sa propun tuturor colegilor consilieri sa stabilim niste criterii. Este facut si nu are nici o logica. Eu propun sa stabilim niste criterii de comun acord. Sunt niste criterii in codul fiscal.  Vreau sa fim impreuna si sa hotaram daca sunt bune sau nu. M-am uitat pe internet si in multe orase, fiecare oras are kilometrul zero. La Husi, kilometrul zero este mai la vale de primarie. De la acest kilometru sa traseze cercurile. O luam de la mic la mare si sa se stabilesasca zone, puteti sa va uitati pe internet sa vedeti cum sunt in alte orase din Romania.”declara fostul vicprimar,Nicusor Ciupilan

Actualul viceprimar municipiul Husi a venit in completarea  lui Nicusor Ciupilan, spunand ca : “Voiam sa propun altceva, comisia de urbanism sa vina si sa lucreze la zonare. Stabilim o data si rezolvan si aceasta dilema. “ declara Aurel Caciula.

Ca la Husi. Primarul propune, psd voteaza

Edilul municipiului Husi, Ioan Ciupilan, a plasat pe ordinea de zi in sedinta de CL Husi un proiect de hotarare prin care se dorea infiintarea unui post de functie de executie, in regim contractual, de consilier juridic-gradul professional IA. Mai pe scurt, inca un post caldut, cel mai probabil cu un salariu de bun simt, desi Consiliul Local nu a cerut niciodata asa ceva.

Revoltati au fost cei din opoziție care l-au suspectat imediat pe edilul husean ca vrea sa si-l aduca pe fostul jurist al Primariei Husi, Ioan LAZAR, care a iesit la pensie. Atunci cand s-a pus problema necesitatii unui jurist in Aparatul Consiliului Local, nimeni nu a putut justifica necesitatea sa. Bai mai mult, dintr-un indelungat somn s-au trezit consilierii Giosu Georgeta si Cezar Anton, care au sustinut cu tarie infiintarea acestui post.



Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img