marți, 19 martie, 2024

Audieri importante in comisia de ancheta a alegerilor din 2009 – LIVE VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Presedintele din 2009 al Autoritatii Electorale PermanenteOctavian Opris, si vicepresedintele AEP de la acea data, Marian Muhulet, sunt audiati, marti, in comisia parlamentara de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009, potrivit unei decizii a membrii forului legislativ. Tot marti sunt asteptati sa se prezinte la comisie Mircea Geoana, candidat la alegerile prezidentiale din 2009, si Viorel Hrebenciuc, fost lider PSD. 

Potrivit calendarului stabilit in cadrul comisiei, audierile sunt programate sa se desfasoare incepand cu ora 15.00. 

Luni, senatorii si deputatii din cadrul grupului de lucru au mai convenit, in urma unor propuneri facute de presedintele comisiei, senatorul PSD Mihai Fifor, ca saptamana viitoare sa fie audiata Ana Maria Patru, vicepresedinte AEP in 2009, iar dupa data de 5 iunie fostul parlamentar social-democrat Dan Sova. 

Primii audiati in cadrul comisiei au fost jurnalistul Dan Andronic si vicepresedintele AEP Marian Muhulet. 

Andronic a declarat, dupa intalnirea cu parlamentarii, ca a fost chemat acasa la Gabriel Oprea, in noaptea alegerilor prezidentiale din 2009, pentru a da un sfat in calitate de fost jurnalist si consultant politic, situatia sa contractuala cu fostul candidat Traian Basescu incetand de fapt tot atunci.  Totodata, acesta a reafirmat ca nu poate sa “puna degetul cu precizie” pe faptul ca cei care s-au aflat acasa la Gabriel Oprea in acea noapte, printre care Laura Codruta Kovesi, George Maior, Vasile Dincu, Florian Coldea, ar fi actionat pentru a modifica rezultatul alegerilor prezidentiale. 

La randul sau, Marian Muhulet a afirmat in cadrul comisiei ca arhiva Biroului Electoral Central privind alegerile prezidentiale din 2009 se regaseste la Autoritatea Electorala Permanenta, adaugand ca s-au predat pentru topire doar “buletinele de vot nule si tabelele si listele electorale pentru verificarea de vot multiplu”.  Intrebat daca a avut sau are semne de intrebare cu privire organizarea alegerilor prezidentiale din 2009, vicepresedintele AEP a raspuns: “Nu, pana in momentul de fata, cu aprecierea de care dispun, pe niciun scrutin electoral nu avem astfel de semne de intrebare”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img