sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Augustin Lazar, evaluat o data si bine

Distribuie:

Publicat:

Marti vom afla. Daca domnul Augustin Lazar se afla pe scut. Sau sub scut. Mort sau viu profesional. Ne va spune ministrul Justitiei, Tudorel Toader. Daca evaluarea va fi negativa, atunci va exista un raport prezentat CSM-ului cu propunere de revocare. Iar CSM se va pronunta. Verdictul CSM va fi facultativ. Dupa care Klaus Iohannisva citi pana va pricepe. Si, cand va pricepe, va decide. Cum a facut si in cazul Laurei Codruta Kovesi.

Este de-a dreptul uluitor, dar mai degraba revoltator. Domnul Augustin Lazar, procurorul general al Romaniei nu a trecut prin nicio evaluare. Ne spune chiar CSM. Sa ne amintim cum a ajuns acesta in inalta functie pe care o detine azi. In mare viteza. Precipitat. Celalalt procuror general, Tiberiu Nitu trebuia lichidat. Pentru ca nu raspundea la comenzi. Cu promtitudinea pe care si-ar fi dorit-o SRI, Klaus Iohannis si Laura Codruta Kovesi. Si cum poti executa mai rapid un demnitar, altfel decat punandu-i in carca un dosar penal? Ceea ce s-a si intamplat. Cu o viteza uluitoare, lui Nitu i-a fost aplicat stalinistul abuz in serviciu, pentru ca ar fi utilizat o masina de escorta. A fost maturat instantaneu de la conducerea Parchetului General. In cazul lui, presedintele Klaus Iohannis nu s-a mai gandit. Deloc. Dupa care dosarul a fost aruncat intr-un sertar. Si trecut in uitare. Treaba fusese facuta. La conducerea Parchetului General fusese adus un om de casa. Iar Augustin Lazar si-a suflecat manecile si s-a pus pe treaba. In loc sa sucombe, statul paralel s-a intarit.

Marti ii expira termenul. Cel fixat pentru incheierea evaluarii. Vom afla de la ministrul Justitiei, domnul Tudorel Toader, care este verdictul. Intre timp, a intevenit o circumstanta agravanta. S-a descoperit cat se poate de oficial ca domnul Augustin Lazar a eludat si in ceea ce il priveste legea, trecand  dintr-o functie in alta fara sa se ude, cum trece gasca prin apa. Fara evaluari. A ajuns procuror general al Romaniei, daca ne putem imagina asa ceva, nu numai prin lichidarea  pe calea politiei politice a predecesorului sau, ci si fara a fi indeplinit conditia minima a unei evaluari prealabile. In plus, a si dezinformat opinia publica, mintind cum ca ar fi fost de mai multe ori evaluat. Si ca toate evaluarile sale au iesit foarte bine.

In aceste conditii, nu cred ca mai poate exista vreo indoiala asupra deciziei pe care o va adopta domnul Tudorel Toader. Oare, de la butoanele directiei de personal, Laura Codruta Kovesi va conduce si in continuare Parchetul General si DNA? Sau pleaca imediat dupa Augustin Lazar?

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img