sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Austria. Mos Craciun obligat de politisti sa-si dea barba jos, pentru ca incalca legea purtarii valului islamic!

Distribuie:

Publicat:

Treptat incepem sa privim cu ingaduinta toate aberatiile ce se mai intampla prin societate. Un austriac, costumat in Mos Craciun, a fost nevoit sa-si dea jos barba falsa pentru ca, in opinia politistilor care l-au oprit, incalca legea acoperirii fetei – cea privind purtarea valului islamic in public, informeaza Daily Mail. Mos Craciun, asa cum si trebuia sa faca in aceasta perioada a anului, se indrepta, grabit, la volanul masinii sale, catre serbarea unor copii, ce-l asteptau cu sufletul la gura. Numai ca, un echipaj de politie i-a surprins prezenta Mosului pe strazile vieneze si i-a facut semn sa opreasca.

Stupefiat, austriacul nici n-a stiut ce sa raspunda la intrebarea politistilor cu privire la cunoasterea legii referitoare la acoperirea fetei in public. Cum n-avea habar ca aceasta lege i se poate aplica chiar lui Mos Craciun, a fost nevoit sa-si dea barba falsa si imbracamintea rosie jos. ”Milosi”, politistii l-au mai tinut pe loc vreme de vreun sfert de ora, pentru a-i perchezitiona masina. Politia austriaca a aparat decizia ofiterului motivand ca legea, siguranta in trafic si controlul autovehiculelor sunt notiuni valabile si pentru Mos Craciun.

Parlamentul de la Viena a decis sa interzica purtarea valului islamic in spatiul public, incalcarea acestei legi, care prevede interzicerea purtarii valului integral — burka sau niqab- urmand a fi pedepsita cu amenzi de pana la 150 de euro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img