sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Autocar captusit cu tigari de contrabanda, oprit in localitatea vasluiana Dranceni – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Vaslui au descoperit, in cadrul unei actiuni punctuale, cantitatea totala de 966 de pachete de tigari de diferite marci si 5.5 litri de bauturi alcoolice ce urmau sa ajunga pe piata neagra din Franta.

La sfarsitul saptamanii trecute, politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Vaslui, in cadrul unei actiuni punctuale desfasurate pe linia combaterii contrabandei cu tigari, au oprit pentru control, pe comunicatia Husi-Iasi, pe directia localitatii Dranceni, judetul Vaslui,  un autocar inmatriculat in Romania, cursa ocazionala pe ruta R.Moldova-Franta, condus de cetateanul roman V.N., in varsta de 43 de ani.

La controlul efectuat asupra mijlocului de transport si persoanelor, conducatorul auto a declarat ca detine cantitatea de 10 pachete de tigari si 4 sticle de bauturi alcoolice, motiv pentru care autocarul a fost condus la sediul serviciului teritorial, din localitatea Husi, pentru un control amanuntit.

"In urma controlului amanuntit, colegii nostri au descoperit, in compartimentul pentru bagaje si in locuri greu accesibile, ascunse si nedeclarate, 19.320 de tigarete  (966 de pachete de tigari) de diferite marci si 5.5 litri de bauturi alcoolice, cu timbru de acciza R.Moldova. Atat tigarile, precum si cantitatea de alcool apartineau soferului. " declara Irina Mirica – purtatorul de cuvant din cadrul S.T.P.F. Vaslui

Conform prevederilor legale, intreaga cantitate de produse accizabile, in valoare totala de 14.800 de lei a fost confiscata.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img