vineri, 29 martie, 2024

Autoritățile spaniole comunică tuturor polițiilor europene identitatea șoferului fugar al camionetei implicate în atentatul de la Barcelona

Distribuie:

Publicat:

“Trebuie să discutăm cu polițiile europene pentru a le transmite identitatea acestei persoane (…), fără îndoială căutată deja în toate țările europene”, a declarat Joaquim Forn la Catalunya Radio.

Abouyaaquoub este ultimul fugar din totalul celor 12 membri ai celulei teroriste care se crede că a organizat atacul de la Barcelona și alt atac la Cambrils.

Sâmbătă, ministrul de interne al Spaniei anunța că celula jihadistă a fost “destructurată”, anunț care a displăcut Barcelonei, unde poliția catalană a subliniat că ea este cea care conduce ancheta. Poliția catalană a explicat că “o persoană este dată în continuare în urmărire”, fără a preciza dacă este vorba sau nu de șoferul camionetei de pe bulevardul barcelonez Las Ramblas.

“Nu putem considera ancheta, dusă de Mossos D’Esquadra (poliția catalană) finalizată, atât timp cât nu am localizat sau arestat persoanele pe care le considerăm ca făcând parte din această celulă teroristă”, a subliniat sâmbătă Forn.

O camionetă albă a intrat în plină viteză joi, în jurul orei locale 16:50 (14:50 GMT), în mulțimea de pe bulevardul central Las Ramblas, în centrul turistic al Barcelonei, ucigând 14 persoane și rănind alte peste 120.

După aproape opt ore, chiar după miezul nopții de joi spre vineri (în jurul orei 22:00 GMT joi), un Audi A3 a intrat în mulțime pe faleza de pe malul mării în stațiunea balneară Cambrils, situată la 120 km sud de Barcelona, rănind șapte persoane, între care un polițist. Unul dintre răniți a murit ulterior la spital.

SURSA: AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img