vineri, 29 martie, 2024

Autoritatile din Harghita au amendat toate magazinele care au crescut nejustificat preturile

Distribuie:

Publicat:

Legea le oferă posibilitatea să amendeze magazinele care cresc nejustificat prețurile, însă nu toate inspectoratele de poliție din țară sunt preocupate de acest aspect. La Harghita însă, Poliția și Prefectura pun preț pe binele cetățenilor. Mai multe magazine au fost amendate de poliţişti pentru că au crescut nejustificat preţurile, au informat, miercuri, IPJ Harghita şi Instituţia Prefectului. „Au fost efectuate verificări la 15 unităţi economice, care au vizat verificarea preţurilor practicate, în scopul prevenirii creşterii nejustificate a acestora. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, cuantumul total al amenzilor ridicându-se la 80.500 lei. Au fost realizate confiscări în valoare de cca. 1.200 lei, constând în produse şi sume nejustificate deţinute de agenţii economici”, au precizat sursele citate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, „poliţiştii aveau date şi indicii potrivit căror exista suspiciunea că se desfăşurau acte de comerţ de acest fel şi, din păcate, în anumite cazuri, s-a confirmat”.

Poliţiştii harghiteni au mai aplicat, în cursul zilei de marţi, 127 sancţiuni, în valoare de peste 160.000 lei, în cadrul unor acţiuni de verificare a respectării obligaţiilor prevăzute de ordonanţele militare.

Au fost sancţionate persoanele care încălcau restricţiile de circulaţie impuse,

De asemenea, şi jandarmii din Harghita au aplicat nouă sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.000 lei, unor persoane care se deplasau fără a avea asupra lor o declaraţie din care să reiasă motivul deplasării.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img