vineri, 29 martie, 2024

Autoritatile din Maroc si Spania au destructurat o celula terorista afiliata Stat Islamic

Distribuie:

Publicat:

Poliția marocană a anunțat miercuri destructurarea unei celule teroriste afiliate grupării Stat Islamic, formată din patru membri, în cadrul unei operațiuni comune cu Poliția spaniolă, informează Le Figaro, potrivit Mediafax.

Trei membri ai celulei teroriste au fost reținuți în regiunea Nador din nordul Marocului, iar șeful grupării a fost arestat într-o suburbie a capitalei Spaniei, Madrid, potrivit unui comunicat emis de Biroul Central de Investigații Judiciare (BCIJ) din Maroc.

Suspecții, cu vârste cuprinse între 24 și 39 de ani au fost arestați pentru că ar fi făcut campanie în favoarea organizației Stat Islamic, dar și pentru că ar fi „planificat operațiuni teroriste, ca răspuns la apelurile repetate ale liderilor Stat Islamic care au vizat mai multe țări din lume”, a adăugat BCIJ.

De asemenea, Poliția spaniolă a anunțat prin intermediul unui comunicat că bărbatul reținut în Spania a fost arestat la est de Madrid. Potrivit comunicatului, acesta organiza reuniuni cu alți islamiști radicalizați în enclava spaniolă Melilla, aflată în nordul Marocului și avea legături cu teroriști care operează în Siria și Mali.

În urma operațiunilor au fost confiscate „echipamente electronice, telefoane mobile, cagule, cărți și manuscrise cu caracter extremist”, potrivit autorităților marocane. Mult timp scutit de violența islamistă, Marocul a fost anul trecut scena unui atac asupra a două turiste scandinave, decapitate în Munții Atlas. Autorii au fost condamnați la moarte, pedeaspă care nu a mai fost aplicată în Maroc din 1993.

Autoritățile marocane alocă resurse importante pentru acțiunile de combatere a terorismului și continuă coordonarea cu partenerii europeni în lupta împotriva grupărilor extremiste.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img