joi, 25 aprilie, 2024

Autoritatile franceze si-au imbunatatit estimarile privind productia de vin din acest an

Distribuie:

Publicat:

Producţia de vin a Franţei ar urma să fie în acest an puţin mai bună decât se preconiza anterior, graţie unei creşteri de 27%, comparativ cu recolta catastrofală din 2017, arată cele mai noi estimări publicate joi de Ministerul francez al Agriculturii, transmite AFP.

Într-un comunicat de presă, direcţia de statistică din Ministerul francez al Agriculturii, Agreste, a anunţat că în acest an mizează pe o producţie de vin de 46,7 milioane hectolitri, cu 6% peste media ultimilor cinci ani, şi cu 27% mai mare decât recolta din 2017. Comparativ, în luna august, Agreste estima pentru acest an o producţie de vin de 46,1 milioane de hectolitri, în creştere cu 25% comparativ cu cea din 2017.

"Ministerul şi-a revizuit în creştere estimările graţie zilelor însorite şi a unor pierderi mai mici provocate de mana viţei de vie şi secetă", a precizat Audrey Laurent, responsabilă cu studiile privind piaţa mondială a vinului.

La nivel regional, dacă bazinele de producţie Champagne sau Bourgogne-Beaujolais vor putea conta pe producţii remarcabile, cu 39%, respectiv 20% mai mari decât media din anii precedenţi, bazinele Languedoc-Roussillon, Corsica şi Sud-Est vor înregistra în schimb un recul al producţiei comparativ cu media din ultimii cinci ani.

În 2017, Franţa a înregistrat cea mai mică producţie de vin din ultimii 60 de ani, respectiv 36,9 milioane hectolitri, echivalentul a aproximativ 4,9 miliarde de sticle, după ce gerul din primăvară a afectat viile din regiunea Bordeaux, iar furtunile din vară strugurii din regiunea Champagne.

Vinul este cel mai important produs agricol al Franţei şi în mod normal Franţa şi Italia concurează pentru titlul de cel mai mare producător mondial de vin.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img