vineri, 29 martie, 2024

Autoritatile rusesti cauta un eventual COMPLICE al atacatorului din Crimeea: cineva l-ar fi ajutat cu planul

Distribuie:

Publicat:

Autorităţile caută un eventual complice în atacul armat însoţit de o explozie, la liceul tehnic de la Kerci soldat cu 20 de morţi şi zeci de răniţi, a anunţat joi liderul Crimeei Serghei Aksionov, relatează The Associated Press, informează News.ro.

Autorităţile au anunţat miercuri că atacatorul, un elev în vârstă de 18 ani de la liceu, a acţionat singur.

Acest atac armat, comis miercuri, este cel mai sângeros atac comis de un elev şi provoacă îngrijorări cu privire la securitate în Rusia.

Este posibil ca atacatorul să fi avut un complice, a declarat joi, pentru agenţii de presă ruse, Aksionov, pus de Moscova la conducerea peninsulei ucrainene anexate în 2014

Atacatorul, identificat ca fiind Vladislav Rosliakov, a acţionat singur în şcoală, însă autorităţile cred că cineva l-ar fi ajutat să plănuiască atacul.

Un dispozitiv exploziv improvizat ”umplut cu metal” a explodat în cantină, la primul etaj, a anunţat Comitetul rus de anchetă

Ministrul Sănătăţii Veronika Skvorţova a anunţat tot joi că cel puţin zece răniţi în atac urmau să fie transportaţi aerian la spitale din Rusia.

Rosliakov a ucis miercuri 19 persoane şi a rănit alte peste 50, după care s-a sinucis.

Potrivit DPA, o fată rănită în atac a murit joi, iar bilanţul a crescut la 20 de morţi,

Cel puţin zece răniţi grav urmau să fie transportaţi aerian la spitale ruse, pentru a fi operaţi, a precizat Skvorţova. Ceilalţi răniţi rămân internaţi la spitale din Kerci.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img