marți, 19 martie, 2024

Autoritatile transmit semnale de alarma! Ce risca romanii care folosesc aparate de supraveghere a bebelusilor!

Distribuie:

Publicat:

Autoritatile trag un semnal de alarma! Tot mai multi romani aleg sa cumpere si sa foloseasca un aparat pentru supravegherea bebelusilor, fara sa stie la ce pericol urias se expun! 

Apelul care ne poate salva viata poate fi blocat de aparatele de supraveghere a bebelusilor. Monitoare video fabricate in China, care nu respecta normele europene, intra ilegal in tara si bruiaza semnalele antenelor de telefonie mobila. Chiar si apelurile la 112! Desi este ilegal sa fie vandute si folosite in Romania, ele isi fac loc in piete si de acolo, in casele parintilor.

Aparatul de supraveghere fabricat in China nu respecta normele europene care reglementeaza exact pe ce frecvente pot functiona diferitele tehnologii, fara sa se bruieze intre ele. In cazul de fata, monitorul video de supraveghere a bebelusilor ar putea impiedica apelul parintilor catre dispeceratul de urgenta.

Teoretic, astfel de dispozitive nu ar trebui sa ajunga pe teritoriul Romaniei. Insa ele se vand fara probleme in piete. Iar parintii aflati in cautarea de chilipiruri, le cumpara nestiind de pericolul la care se expun. Iar pericolul se poate extinde si la alti vecini.

Acelasi efect il produc si telefoanele fixe, neconforme cu reglementarile europene.

Cei care folosesc astfel de tehnologii, chiar si fara sa stie ca sunt periculoase, pot fi amendati.

Anual, Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii primeste in medie 600 de reclamatii cu privire la gospodarii in care se afla aparate contrafacute. Insa numarul lor poate fi mult mai mare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img