joi, 28 martie, 2024

Autoritatile vasluiene, solicitate de APM sa se mobilizeze in campania “28 Septembrie 2019 SOS- Ambrozia”

Distribuie:

Publicat:

"Ca urmare a raspandirii exagerate, atat la nivelul judetean, cat si la nivel national a ambroziei, precum si a numeroaselor sesizari din partea cetatenilor care fac alergie la aceasta planta, lucru confirmat si de medicii alergologi prin numarul crescut de pacienti cu simptome de alergie la aceasta planta, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (APM) organizeaza campania nationala "28 Septembrie 2019 SOS – Ambrozia" – o miscare civica pentru mediu si sanatate cu implicare nationala pentru combaterea acestei plantei invazive.

Reprezentantii unitatilor administrativ-teritoriale din judet trebuie sa desfasoare actiuni de cosire pe domeniile publice aflate in administrare, vor mobiliza comunitatea pentru desfasurarea de actiuni de cosire in curti si gradini si vor desemna puncte de predare cu posibilitate de cantarire a materialului vegetal colectat in saci", se arata intr-o informare publica a APM Vaslui.

Reprezentantii APM Vaslui solicita autoritatilor din judet implicarea in campania care se va desfrasura in data mentionata, intre orele 10:00- 15:00 .

Prin aceasta actiune se doreste prevenirea unui dezastru pentru mediu si sanatatea populatiei prin raspandirea polenului pana la sfarsitul lunii octombrie, dar si reducerea rezervei de seminte pentru  urmatorii ani.
Autoritatile au obligatia ca, pana in data de 30 septembrie, sa raporteze la APM cantitatile colectate si suprafetele curatate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img