joi, 28 martie, 2024

Autoturism in valoare de 200.000 lei, cautat de autoritatile din Italia, descoperit la ALBITA

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din Punctul de Trecere a Frontierei Albita au depistat la controlul de frontiera si indisponibilizat pentru continuarea cercetarilor un autoturism marca Jaguar in valoare de 200.000 lei, an de fabricatie 2019, care figureaza in bazele de date ca fiind cautat de autoritatile din Italia.

In ziua de 13 ianuarie, in jurul orei 21.00, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a intra in tara, cetateanul italian P.G., in varsta de 47 de ani, care conducea un autoturism marca Jaguar, an de fabricatie 2019, inmatriculat in Italia.

 Existand suspiciuni cu privire la documentele de inmatriculare ale autoturismului in cauza, politistii de frontiera au efectuat verificari suplimentare, ocazie cu care au constatat ca acesta figureaza in bazele de date ca fiind bun cautat pentru confiscare, semnalare introdusa de autoritatile din Italia in data 11.01.2020.

Cu privire la aspectele constatate, barbatul a declarat ca a inchiriat autoturismul de la o firma de specialitate din Italia si ca de la acea data a folosit autovehiculul pentru a circula in mai multe tari, inclusiv in R. Moldova, nestiind ca nu ii este permis acest lucru. Acesta a mai declarat ca nu are cunostinta despre faptul ca autoturismul in cauza este implicat in vreun litigiu.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari in cauza pentru savarsirea infractiunii de furt, iar autoturismul, in valoare de  200.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul institutiei in vederea continuarii cercetarilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img