vineri, 29 martie, 2024

Autovehicule neinmatriculate, descoperite in Albita

Distribuie:

Publicat:

Politisti de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita efectueaza cercetari cu privire la doi barbati care conduceau autovehicule neinmatriculate.
 
* In ziua de 19 noiembrie, in jurul orei 16.00, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita – I.T.P.F. Iasi s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control pentru trecerea frontierei Stanislav B., cetatean bulgar si R. Moldova, in varsta de 33 de ani, conducand un autoturism marca Skoda Superb, inmatriculat in Belgia.

*In ziua de 20 noiembrie a.c., in jurul orei 23.00, in acelasi punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor Ion B., cetatean portughez si R. Moldova, in varsta de 35 de ani, conducand un autoturism marca Mercedes, model 319 CDI, inmatriculat in Olanda.

"Existand suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru  autovehiculele in cauza, lucratorii nostri au procedat la efectuarea unor verificari suplimentare, in urma carora au constatat ca autoturismul marca Skoda Superb este radiat din circulatie de autoritatile din Belgia incepand cu 31.10.2017, iar autoturismul marca Mercedes, dupa seria de sasiu nu este si nu a fost inmatriculat in Olanda, iar numerele de inmatriculare in cauza au fost atribuite de autoritatile olandeze unui alt autoturism." declara Irina Mirica – purtator de cuvant al S.T.P.F. Vaslui

 Cu privire la cele constatate, cei doi barbati au declarat ca au achizitionat autovehiculele in cauza cu suma de 8.400 euro, respectiv, 8.700 euro si ca nu au cunostinta despre faptul ca autovehiculele nu au drept de circulatie pe drumurile publice din Romania.

In cauze se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de uz de fals, punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat si punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice  a unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img