marți, 19 martie, 2024

Aveau de toate barladenii,asta le mai lipsea!

Distribuie:

Publicat:

In urma cu doua zile, a fost pusa in functiune o mare retea de internet Wi-Fi, la care barladenii vor avea acces gratuit si care este compusa din 22 de puncte de acces. Asta dupa ce Municipiul Barlad a castigat un proiect cu finantare europeana, in valoare de 15.000 de euro, care prevede furnizarea de internet gratuit pe scara larga.

Voucher-ul de 15.000 de euro, castigat de Barlad prin Proiectul WIFI4EU, trebuia folosit pentru instalarea de sisteme wi-fi in cel putin 9 puncte cu mari aglomerari urbane. Numai ca, la nivelul municipiului, suma a fost suficienta pentru acoperirea a 17 puncte cu mari aglomerari urbane, in care vor functiona 22 de puncte de acces.

„Zonele in care s-a ales sa fie furnizat internet gratuit cu ajutorul acestui voucher au fost selectate atent, in functie, evident, de cerintele principale de calificare pentru voucherul UE, dar si de cele ale oamenilor, care frecventeaza des anumite locuri din Barlad si unde si-ar dori sa aiba acces gratuit la internet. Vom acoperi, asadar, toate locurile aglomerate din oras, de la Gradina Publica, Spital, Stadion, Parc, Centru, Piata, Cerbul de aur, Confectii si in zona liceelor din municipiu. Acest voucher l-am castigat, dupa cum se stie, in luna mai si de atunci au si inceput lucrarile de montaj si achizitia de echipamente. Acum reteaua este functionala in totalitate si vreau sa le multumesc inca o data colegilor din Primaria Barlad care au muncit alaturi de mine la acest proiect”, a declarat primarul Dumitru Boros.

Din momentul anuntului privind castigatorii de vouchere WIFI4EU si pana la implementarea efectiva a proiectului trebuia sa treaca cel mult 18 luni, numai ca, la nivel local, retelele actuale de fibra au permis montajul de puncte de acces mult mai repede. Reamintim ca pentru acest voucher de wi-fi gratuit, Barladul s-a batut de la egal la egal cu municipii ca Braila, Craiova, Bacau, Baia Mare, Curtea de Arges, Deva, Pitesti, Roman, Sighisoara, Miercurea Ciuc, etc.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img