sâmbătă, 20 aprilie, 2024

AVEM PLATFORME MODERNE DAR DUCEM GUNOIUL TOT LA BRAILA

Distribuie:

Publicat:

Din ciclul „ unde nu-i cap… vai de gunoiul nostru” autoritatile centrale s-au gandit la binele vasluienilor. In aceasta luna ministrul delegat pentru fonduri europene, Rovana Plumb, a semnat contractul de finantare, in valoare totala de 5,8 milioane de euro, pentru faza a II-a a proiectului prin care se realizeaza Sistemul Integrat de Management al Deseurilor  solide in judetul nostru , beneficiar fiind  Consiliul Judetean. Datorita acestui proiect se vor construi platforme de colectare selectiva a deseurilor. Este vorba de  patru statii de transfer in Vaslui, Barlad, Husi si Negresti si se vor inchide depozitele neconforme.

„Masurile implementate prin acest proiect vor conduce la introducerea unor sisteme de tratare a deseurilor in acord cu cerintele legislatiei nationale si europene si reducerea cantitatii de deseuri depozitate; asigurarea unei rate de colectare a deseurilor de 100% in zonele urbane si de 95% in zonele rurale; promovarea colectarii selective a deseurilor reciclabile si biodegradabile in conformitate cu cerintele nationale si ale UE; protejarea sanatatii populatiei si a mediului, prin imbunatatirea serviciului de gestionare a deseurilor; conformarea cu cerintele Directivei de depozitare a deseurilor cu privire la deseurile biodegradabile”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene.                                         

Ramane doar sa fie solutionata problema cu transportul gunoiul, un mizilic avand in vedere ca acum vom avea si platformele de selectare colectiva!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img