joi, 28 martie, 2024

Avertisment de la doctori: Consumul de ciorba poate fi una dintre cauzele apartiei cancerului la stomac

Distribuie:

Publicat:

Anunt surprinzator al medicilor. Specialistii avertizeaza ca ciorba, unul dintre preperatele care nu lipseste de pe mesele romanilor, poate fi una dintre cauzele apartiei cancerului la stomac.

2.000 de romani afla in fiecare an ca sufera de aceasta boala, care are printre cauze regimul alimentar dezordonat. In acest context, medicii sustin ca un alt factor care determina apartia aceste maladii este consmul de ciorba calda. Fie ca este vorba de ciorba de burta, de legume sau de perisoare, efectele asupra stomacului sunt devastatoare.

Dr. Ovidiu Penes recomanda ca ciorba sa fie scoasa din meniu. Mai mult, medicii romani vor sa preia modelul japonez, potrivit caruia endoscopia sa fie obligatorie pentru persoanele care au peste 30 de ani.

Diferenta dintre ciorba si supa

Spre deosebire de ciorba, supa traditionala este o zeama clara, obtinuta din fierberea tuturor componentelor prezente in mod clasic intr-o ciorba – legume, leguminoase, carne – dar strecurate in finalul pregatirii si combinata ulterior cu un produs fainos – gris (galuste) sau paste fainoase (taietei), orez.

Citeste continuarea pe culinar.bzi.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img