News Flash:

Avertismentele investitorilor straini pentru Romania

8 Mai 2015
1065 Vizualizari | 0 Comentarii
Romania trebuie sa se transforme dintr-o economie low-cost intr-una competitiva, avertizeaza investitorii. Firmele straine au fost atrase de costurile reduse ale fortei de munca de la noi, dar companiile vor deja o viziune pe termen lung din partea autoritatilor. Mai mult, propun statului solutii de dezvoltare.

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Franceza din Romania a lansat Cartea Alba a Competitivitatii, in care au fost rezumate 52 de propuneri ale investitorilor pentru opt domenii prioritare: formare, inovatie, piata muncii, infrastructura, energie, agricultura, piete financiare si turism.

Investitorii au avertismente dure pe domenii punctuale. Cum ar fi infrastructura, unde legislatia trebuie imbunatatita, iar autoritatile ar trebui sa aleaga firme performante pentru constructia de  autostrazi.

Si in sectorul energetic Romania are mult de recuperat, fiind necesare investitii straine de 3-4 miliarde de euro pe an.

Mingea este pe terenul reglementatorului, mai spus investorii francezi care cer statului roman predictibilitate si stabilitate in decizii.

Masurile au fost inspirate de experienta a 500 de companii cu capital francez si romanesc, ce reprezinta 15% din PIB-ul Romaniei si care cumulat ofera 125.000 de locuri de munca.

romania
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 24 queries | Mysql time :0.047625 (s)