joi, 28 martie, 2024

Avertismentul Bancii Natioanale Romane:Nu sariti calul!

Distribuie:

Publicat:

Viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Bogdan Olteanu, a declarat, vineri, ca “o diferenta de la un surplus bugetar, in anul acesta, la un posibil deficit bugetar de cinci la suta, in anul viitor, daca am cumula efectele actualului proiect de Cod Fiscal cu actuala propunere de legislatie a salarizarii, in sectorul public, ar fi devastatoare pentru credibilitatea Romaniei, in plan international”, potrivit Realitatea.net.

In acest context, Olteanu subliniaza faptul ca “important este sa nu sari dintr-o extrema in alta in ceea ce priveste deficitul bugetar”, in conditiile in care “poti sa pui ce impozite vrei, poti sa cheltuiesti cum vrei”, dar diferenta dintre venituri si cheltuieli trebuie pastrata acolo “unde ai stabilit-o prin lege”.

“Guvernatorul BNR a fost de multe ori explicit in a spune ca usurarea poverei fiscale si distribuirea ei corecta e esentiala pentru dezvoltarea Romaniei, dar nu poti sa sari calul. O usurare fiscala poate fi utila. O diferenta de la un surplus bugetar, in anul acesta, la un posibil deficit bugetar de cinci la suta, in anul viitor, daca am cumula efectele actualului proiect de Cod Fiscal cu actuala propunere de legislatie a salarizarii in sectorul public, ar fi devastatoare pentru credibilitatea Romaniei in plan international”, a declarat Bogdan Olteanu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img