marți, 19 martie, 2024

Avertismentul meteorologilor! Ger extrem! Unde sunt prognozate -15 grade Celsius

Distribuie:

Publicat:

Avertisment meteorologilor! Vremea se inrautateste in zilele urmatoare, cu episoade de ger extrem! ANM a emis deja o informare de vreme severa pentru mai multe judete din Romania, valabila pentru urmatoarele trei zile. Cand si unde sunt prognozate temperaturi de minus 15 grade Celsius.

ANM vremea cu ger extrem. ANMa emis o avertizare meteo de vreme deosebit de rece, valabila pentru zilele de vineri, sambata si duminica, in care sunt vizate ninsori si intensificari ale vantului la munte, precipitatii slabe mixte in zonele joase de relief, dar si episoade de ger.

ANM vreme cu ger extrem! Vreme deosebit de rece in toata tara

In intervalul mentionat vremea va deveni rece in toata tara, chiar deosebit de rece in estul si sud-estul teritoriului, unde si vantul va avea unele intensificari. Valorile termice vor fi negative in cursul noptilor si al diminetilor in majoritatea regiunilor.
In zonele montane va ninge si vor fi intensificari ale vantului indeosebi pe creste, spulberand zapada.
In regiunile estice, sudice si centrale se vor semnala precipitatii slabe, dar sub forma de ninsoare sau lapovita, mai ales in cursul zilei de vineri, 16 noiembrie si al noptii de vineri spre sambata (16/17 noiembrie).

Vineri, vremea se va mentine deosebit de rece. In exteriorul arcului carpatic, vremea va fi mai rece decat normalul perioadei, in timp ce in rest valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Cerul va fi variabil, cu innorari in general persistente in sud, in est si local in centru. Pe arii restranse vor fi precipitatii slabe, sub forma de ninsoare la munte, mixte in regiunile estice si centrale, precum si in dealurile sudice si predominant ploi in rest.

ANM vreme cu ger extrem! Temperaturi de minus 15 grade Celsius

Sambata ninsorile ajung si la Bucuresti, iar temperaturile devin negative si in Capitala. Insa episoadele de ger extrem se vor produce in noaptea de sambata spre duminica si chiar in dimineata zilei de duminica, cand in depresiunile din estul Transilvaniei, temperaturile minime se vor apropia de -15 grade.

Vantul va sufla slab in aproape toata tara, cel mult slab pana la moderat in nordul extrem al Moldovei si pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 5 si 10 grade Celsius la nivelul intregii tari, cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in depresiunile din estul Transilvaniei si in nordul extrem al Moldovei, iar cele mai ridicate in Dealurile de Vest si pe litoral.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img