sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Avertismentul Ungariei catre Romania! Ce se intampla la frontiera

Distribuie:

Publicat:

oate cele trei principale rute europene de migratie sunt in prezent active, a declarat joi consilierul principal pentru securitate interna al premierului ungar Viktor Orban, Gyorgy Bakondi, care a subliniat cresterea semnificativa a numarului migrantilor ilegali retinuti la frontiera cu Romania, informeaza agentia MTI.

Daca in anul 2016 au fost descoperiti numai 57 de migranti care au incercat sa treaca ilegal frontiera Ungariei venind dinspre Romania, in perioada scursa de la inceputul anului in curs numarul lor a ajuns la 374, a precizat oficialul ungar la o conferinta de presa.

Gyorgy Bakondi a mai spus, potrivit agentiei MTI, ca in prima jumatate a anului politia romana a descoperit circa 2.500 de persoane care au incercat sa treaca ilegal granita.

El a mentionat ca anul trecut in total 19.000 de persoane au incercat sa intre ilegal in Ungaria, iar pentru anul in curs s-au intregistrat circa 7.300 de tentative pana pe 28 martie, data la care in aceasta tara a intrat in vigoare o legislatie de azil mai severa, dupa aceasta data si pana in prezent fiind descoperiti alti 4.200 de migranti care au incercat sa patrunda in Ungaria.

Oficialul ungar a precizat de asemenea ca la ora actuala in Serbia sunt blocati circa 5.500 de migranti, dintre care circa 600 se afla aproape de frontiera cu Ungaria, in Bulgaria alti circa 2.300, iar Grecia are in prezent inregistrati 62.400 de migranti, in fiecare zi in aceasta tara debarcand circa 70 de noi migranti care vin dinspre Turcia. In conditiile in care acest aflux continua, oficialul ungar a estimat ca ruta balcanica a migratiei este in continuare deschisa.

El a vorbit si despre celelalte doua rute principale folosite de migranti pentru a ajunge in Europa, respectiv cea a Mediteranei de Vest si a Mediteranei Centrale, pe cea din urma peste 95.000 de migranti debarcand in Italia de la inceputul anului.

Cat despre posibilitatile de integrare a migrantilor in societatea europeana, oficialul ungar a estimat ca acestea sunt sortite esecului si a reafirmat ca guvernul de la Budapesta ramane consecvent pozitiei sale de sustinere a protejarii frontierelor si de respingere a politicii europene de redistribuire a migrantilor intre statele UE

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img