vineri, 29 martie, 2024

Avertizare emisa de meteorologi. Cod galben de vant si ploi

Distribuie:

Publicat:

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, sambata, o atentionare Cod galben de ploi insemnate cantitativ si vant puternic in vestul, centrul si nordul tarii, respectiv de ninsori viscolite in zona montana inalta, valabila pana duminica seara. 
Potrivit meteorologilor, in perioada 18 martie, ora 18:00 – 19 martie, ora 20:00, in vestul, centrul si nordul tarii va ploua pe arii extinse, iar in restul teritoriului ploile, mai ales averse, se vor semnala local. Vor fi cantitati de apa de peste 15 – 20 l/mp si, izolat, 25 – 30 l/mp. 
In zona Muntilor Apuseni, nordul Carpatilor Orientali, Muntii Banatului si vestul Carpatilor Meridionali se vor acumula peste 40 – 50 l/mp, iar la altitudini mai mari de 1.500 de metri vor predomina ninsorile. Vantul va sufla tare, cu rafale ce vor depasi 60 – 70 km/h, iar pe creste 90 km/h, viscolind si spulberand zapada. 
ANM precizeaza ca intensificari temporare ale vantului se vor semnala si in celelalte regiuni, in special pe parcursul zilei de duminica (19 martie), cu viteze mai mari (50 – 65 km/h) in sudul tarii, inclusiv in zona municipiului Bucuresti. 
In functie de evolutia meteorologica, ANM va actualiza informarea emisa sambata la pranz.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img