marți, 19 martie, 2024

Avertizare meteo. Se schimba vremea

Distribuie:

Publicat:

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de instabilitate atmosferica, ploi moderate cantitativ si racire accentuata a vremii incepand de duminica seara, de la ora 18, valabila in intreaga tara. Astfel, pana marti seara, la ora 18, temperaturile vor scadea chiar si cu 15 grade, meteorologii anuntand ca vremea va avea aspectul unei toamne tarzii.
 
INFORMARE METEOROLOGICA

      In intervalul mentionat, vor fi perioade in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata. Vor fi averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie si izolat grindina, informeaza ANM.

     Astfel de fenomene se vor semnala in seara zilei de duminica, 18 septembrie si pe parcursul noptii de duminica spre luni (18/19 septembrie) in zonele montane si local in regiunile sudice, sud-estice si centrale, apoi in cea mai mare parte a tarii.

     Ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi 20…25 l/mp si izolat 40…50 l/mp, cu precadere la deal si la munte, precum si in partea de est a teritoriului.

    Temperaturile vor scadea accentuat in toate regiunile, astfel ca pe parcursul zilei de marti, 20 septembrie, vremea va deveni rece pentru aceasta data in toata tara.

In cursul zilei de luni, 19 septembrie, Administratia Nationala de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img